SONS OF ANARCHY

Sons of Anarchy: Τι ειδαμε στις πρωτες τεσσερις σεζον

Οι Sons of Anarchy είναι μια από τις σειρές που παρακολουθώ από το 2008 που έχει ξεκινήσει, και αποτελεί την αγαπημένη μου ανάμεσα σε 20 άλλες που είναι εξίσου… αγαπημένες, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό. Πριν πάμε στην ανάλυση των πρώτων σεζόν, ας κάνουμε μια εισαγωγή για την ίδια τη σειρά. Α ναι, όπως πάντα, να προειδοποιήσω για spoilers – αποφύγετε το παρόν άρθρο αν δεν έχετε δει ακόμα την τέταρτη σεζόν ή απλά μην φτάσετε… τόσο κάτω!

Οι Sons of Anarchy είναι ένα club μοτοσικλετιστών που εμπλέκονται σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως διανομή όπλων, πορνεία και ναρκωτικά και ζουν στην πόλη του Charming στην Καλιφόρνια. Η πόλη βέβαια είναι πλασματική, αλλά σύμφωνα με το σενάριο βρίσκεται στην San Joaquin Valley της Καλιφόρνια, με πληθυσμό 14.679 κατοίκους, ενώ το «μοτό» της πόλης είναι το «Το όνομα μας τα λέει όλα!» Κατά την διάρκεια δε της πρώτης σεζόν, η ιστοσελίδα της σειράς είχε μια γωνία με το GPS στίγμα της πόλης στο χάρτη, σύμφωνα με το οποίο η πόλη ήταν μεταξύ των πόλεων Lodi και Rio Vista στην Καλιφόρνια (πλέον δεν υπάρχει online αυτή η πληροφορία).

Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Jax Teller, γιος του John Teller και της Gemma, υπαρχηγός του club, στο οποίο αρχηγός είναι ο Clay που έχει παντρευτεί την Gemma, μετά το θάνατο του συζύγου της το 1993 από «ατύχημα» (περισσότερα για αυτό, στην ανάλυση παρακάτω). Η σειρά βέβαια δεν αναλώνεται απλά στην ζωή του Jax αλλά δένει το όλο σενάριο με πολλά μέλη της ομάδας, για τα οποία θα μιλήσουμε και ξεχωριστά στο μέλλον σε ειδικά αρθράκια.

Leave a comment